Veelgestelde vragenWedstrijdreglement

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik deelnemen?

Door je (gratis) aan te melden op deze site. Zo hebben wij je contactgegevens en ben je officieel geregistreerd voor deze wedstrijd. Na je inschrijving zal je in februari toegang krijgen tot je persoonlijke profielpagina.

Waarom moet ik een profiel aanmaken?

Om de vooruitgang van alle deelnemers te kunnen volgen, bekijkt de wedstrijdjury op regelmatige basis de pagina’s van alle deelnemers. We verwachten we dat je regelmatig videofragmenten post om te tonen hoe ver je al staat met je muziekstuk. Je post best minimaal één nieuwe video per maand. De profielpagina’s van alle deelnemers zullen beschikbaar zijn in de loop van februari. Hiervan houden we je via mail op de hoogte! Vergeet ook zeker niet om je ervaringen te delen via je persoonlijke sociale media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram,…) met #speelhethard.

Op basis van wat wordt de winnaar uiteindelijk gekozen?

Naast je muziek-technische vaardigheden zijn je studieproces en je progressie minstens even belangrijk. Deelnemers worden ook beoordeeld op hun communicatievaardigheid, uitstraling, presence, persoonlijkheid en originaliteit.

Met welke data in de wedstrijd moet ik rekening houden?

De wedstrijd start op maandag 9 januari en loopt af op zaterdag 28 oktober 2017. Tot 28 oktober heb je dus de tijd om je gekozen muziekstuk zo goed mogelijk in te studeren en te brengen.

Wanneer moet ik beschikbaar zijn?

De uiteindelijke winnaar speelt op 7 december 2017 zijn of haar stuk als voorprogramma op het concert van Thomas Vanderveken. De exacte locatie in Gent maken we snel bekend!
 
Maar voor 7 december is er ook een belangrijk wedstrijdmoment waarop je aanwezig moet kunnen zijn. Uit alle inzendingen selecteert Thomas, geassisteerd door een professionele jury midden september 2017 alvast tien kandidaten. Zij mogen op 28 oktober 2017 een  optreden tijdens Klara’s ‘Iedereen Klassiek’ in Brugge. Een nieuwe professionele jury met onder andere Thomas Vanderveken en Eliane Rodrigues zal hier beslissen wie op 7 december 2017 met Thomas het podium in Gent op gaat.

Moet ik al veel ervaring hebben als muzikant?

Neen, zeker niet. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze wedstrijd, met uitzondering van personen die afstudeerden of op dit moment een professionele opleiding volgen in het hoger kunstonderwijs. We doen een warme oproep naar mensen die les volgen aan een muziekacademie.

Moet ik net zoals Thomas een werk voor piano spelen?

Neen, iedereen neemt deel met het instrument van zijn of haar keuze. Vermeld wel duidelijk in je inschrijving welk muziekstuk je graag wil inoefenen.

Mag ik ook mijn stem als instrument gebruiken en dus deelnemen als zanger(es) van een klassiek stuk?

Dat mag zeker!

Hoe lang mag het stuk duren dat ik wil instuderen?

Als je een concerto wil instuderen, dan enkel het eerste deel. De exacte richttijd varieert sterk, maar mag maximaal om en bij de 30 minuten zijn.

Mag ik ook een popnummer kiezen?

Neen, hoe een grote fans we ook zelf zijn van bands die het bijzonder goed doen zoals Kings of Leon, Coldplay of Queen. Als je deelneemt aan deze wedstrijd, moet je een stuk kiezen uit het klassieke repertoire.

Ik heb nog een andere vraag dan deze hierboven. Hoe kan ik jullie bereiken?

Stuur ons dan zeker een mailtje op speelhethard@canvas.be. We komen zo snel mogelijk bij je terug!